« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Učenici 8.b razreda ove godine sudjeluju u projektu Europske komisije Poljoprivreda u središtu života. Cilj ovog projekta je povećati svijest o važnosti hrane i poljoprivrede za Europu. Sam projekt podijeljen je na tri modula: modul o hrani, modul o okolišu i modul o ruralnim područjima. U srijedu, 11. listopada, učenici su održali prezentaciju nakon završenog prvog modula.
U prvom modulu su naučili značenje oznaka ZOI – zaštićena oznaka izvornosti i ZOZP – zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla te koji hrvatski proizvodi imaju ove oznake. Proučavali su uvjete, koji moraju biti zadovoljeni da bi neka hrana bila organska. Naučili su što je sljedivost i pokazali na primjeru jaja kako ona funkcionira.
Ponovili su nam zakone piramide zdrave hrane i ispričali nekoliko priča i legendi vezanih uz pojedina poznata jela.
Jasna Kuzmanović, učiteljica EJ i NJJ