2020-10-29 13:17:42

DJEČJA ČITANKA O ZDRAVLJU

Krajem listopada završene su naše aktivnosti u projektu ČITANKA O ZDRAVLJU  u okviru International School Library Month 2020.

Tema : Pronađi svoj put do dobrog zdravlja i blagostanja

Dobna skupina : 7 – 11 godina, 1. – 4. razred

U projektu su sudjelovali svi učenici od 1. – 4. razreda sa svojim učiteljicama. Bili su jako kreativni i uložili su puno truda. Svatko je na svoj način tražio put prema zdravlju. Zajednički smo išli prema istom cilju : zdravlje i blagostanje.

Učenici su tražili svoj put do dobrog zdravlja u ovim aktivnostima :

Čitanje slikovnice Dječja čitanka o zdravlju

Zajednički smo predstavili Dječju čitanku o zdravlju u svim razredima. U PŠ Ledenik su učenici predstavili čitanku lijepim plakatom i odradili sve aktivnosti. Predstavili su čitanku i u elektroničkom obliku.

Učenici PŠ Subotički Lug su čitali i slikali sa svojim učiteljicama.

Pjevanje hrvatske narodne pjesmice Ovako se ruke miju

U svim razredima rado se pjevala ova pjesmica. Kako se pjevalo možete vidjeti i čuti na fb stranici naše školske knjižnice i na You tubu. 

https://www.youtube.com/watch?v=GkDKDT0hWv4&t=42s

Igra - Interaktivna aktivnost za 2.razred „Čudnovati kotač“( Word Wall ). Tema – „Tijelo i zdravlje“ na hrvatskom i engleskom jeziku

Učitelj, Hrvoje Štefanec je sa učenicima 2. i 3. razreda PŠ Subotički Lug i sa 2. razredom MŠ Koška igrao interaktivnu igru Čudnovati kotač. Sa 2. razredima je odradio nastavnu jedinicu iz Informatike Brinemo se o zdravlju. Nastavna jedinica govori o pravilnom korištenju računala, pravilnom sjedenju, pravilnoj organizaciji dnevnih aktivnosti te koje sve zdravstvene tegobe uzrokuje dugotrajno sjedenje.

Stara igra – Neka se naši kipovi pretvore u…!

Projekt Dječje čitanke o zdravlju smo završili u PŠ Niza. Učenici su recitirali, čitali, pjevali i igrali staru dječju igru Neka se moji kipovi pretvore u ...sunce, stablo, četkicu za zube. Pjesmice iz Dječje čitanke za zdravlje su naučili napamet i lijepo ih recitirali.

Slikanje dječje igre u prirodi

Lijepe likovne radove možete vidjeti na fb stranici školske knjižnice i u školskoj knjižnici.

Zdrava prehrana – put prema zdravlju

Učenici PŠ Topoline izabrali su zdravu prehranu za svoj put prema zdravlju. Izrađivali su edukativne plakate o zdravlju, slagali voćne aranžmane, voćne salate i slasno ih degustirali.


Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Koška